Skal I holde jeres bryllup før eller efter barnedåben for jeres barn

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

I gamle dage var det kutyme at blive gift, inden man stiftede familie. Dette er langt fra tilfældet i dag, hvor rigtig mange vælger at gøre det i den omvendte rækkefølge og stifte familie først. Når man er blevet en lille familie med mor, far og barn, så presser tanken om ægteskabet måske mere på, men der er jo også en anden stor begivenhed i den nærmeste fremtid, nemlig barnedåben. Hvordan får man så lige kabalen til at gå op? Det får du et bud på i denne artikel.

Skal barnedåben komme før bryllup, eller slår I det sammen?

Det er en bekostelig affære at holde bryllup – og det er det også at holde barnedåb, om end de fleste bruger en del flere penge på brylluppet. Det kan dog godt blive lidt overvældende at holde to så store fester relativt tæt på hinanden. Derfor kan i overveje, om i vil slå dem sammen til én stor fest, som mange er begyndt at gøre.

Der er flere fordele ved at slå barnedåb og bryllup sammen:

  • Det sparer penge
  • Det sparer tid
  • Det sparer arbejde

Først og fremmest, så koster det selvfølgelig mindre at holde en samlet fest, da gæsterne kun skal spises af én gang og lokalet kun skal bruges én gang. I kan også få taget billeder sammen, så der ikke skal betales dobbelt gebyr til en fotograf.

Der går rigtig meget tid med planlægning af begge typer fester, og det kræver en del arbejde. Ved at lægge dem sammen sparer I jer selv for både tid og praktiske opgaver i forbindelse med festerne. Læs mere om barnedåb her, hvis I er i tvivl om, hvor vidt I vil holde det som én fest eller hver for sig. Husk dog at barnet skal døbes eller navngives inden for 6 måneder, så hvis jeres bryllupsfest allerede er sat senere, så kommer barnedåben først, med mindre i navngiver barnet først og døber det senere hen, når det passer med jeres bryllupsfest.

Find info og ideer til det bedste bryllup her på siden.