Bryllupskort

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Bryllupskort – Sådan skriver du en sød bryllupshilsen

De fleste kender til det. Vi er inviteret til bryllup og har købt en rigtig fin gave. Man har måske endda tilmed lavet et flot kort selv. Det virker som om der er styr på det hele nu. Det er der dog ikke helt. Der mangler lige en sidste ting. Der skal selvfølgelig også skrives en hilse inde i kortet, og det er her, mange giver op.

Det er ikke helt så nemt at finde de rigtige ord, der både matcher gave, dag og par. Samtidig skal teksten også passe til din relation til brudeparret og din egen personlighed. De fleste vil gerne skrive det rigtige, men det er ikke alle, der har helt så nemt ved det. Heldigvis er der inspiration at hente til netop dette formål.

Hvad skal man skrive i et bryllupskort?

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke nemt at finde på en god hilsen til et bryllupskort. Der er mange, der tror, de skal skrive en lang hilsen til brudeparret. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Det er typisk blot en kort notits, der kan stå i et kort, der er vedlagt gaven. Det er ofte ikke mere end et par linjer.

Når du skal finde på en god hilsen, så skal du tænke på det par, du skal til bryllup hos. Er det et par, der f.eks. er meget religiøse, humoristiske eller romantiske? Har de en helt særlig hobby? Eller er det et vennepar, hvor I kan tage bladet fra munden? Når I har gjort jer sådanne overvejelser, så bliver det også markant nemmere.

Hvis du stadig ikke har held med at finde på noget, så kan du lade dig inspirere af de idéer, du finder nedenfor. Du behøver ikke at kopiere ét af vores forslag direkte, men kan sagtens bruge det som inspiration til at skrive din egen hilsen. Det vigtigste er dog blot at det er en hilsen, der passer til jeres gave og til det konkrete par.

Idéer til bryllupskort

Der findes mange hilsner, der kan skrives i et bryllupskort. De kan både være sjove, søde eller seriøse. Det er her, du skal bruge lidt tid på at vurdere, hvad der passer bedst til det par I skal til bryllup hos. Det kan være både være nemt og svært – det afhænger af dit kendskab til parret. Herunder følger der i hvert et par idéer.

De søde tekster til kortet

 • Når I går gennem livets storme, må jeres kærlighed til hinanden være fast og stærk. Vi ønsker jer det bedste bryllup og et ægteskab fyldt med lykke og kærlighed.
 • Tillykke med den store dag! Må jeres kærlighed for evigt vokse sig større.
 • Må denne store dag være jeres start på et nyt liv, der er fyldt med glæde, latter og (til sidst skal der indsættes noget, der er særligt karakteristisk for det givne par. Det kan fx være rødvin, mad el.lign.)
 • Vær altid hinandens bedste venner og led efter alle lejligheder til at holde gnisten i live. Stort tillykke med jeres bryllup!
 • Always remember the following: In the word ”wedding”, the word “we” comes before the word “I”.
 • I ønskes et stort tillykke med jeres bryllup. Må det næste kapitel i jeres liv blive et langt og godt ét.
 • Et ægteskab er som en smuk have. Begge dele skal plejes og gødes, for at vokse. Plej og gød jeres ægteskab med kærlighed, varme, nærvær, overbærenhed og tilgivelse. Så vil I få et smukt ægteskab.

De sjove tekster til kortet

 • Det er i sandhed en stor velsignelse at finde den eneste ene, som du kan irritere resten af dit liv. I har fundet hinanden. Tillykke!
 • Hemmeligheden bag et lykkeligt ægteskab… er stadig en hemmelighed.
 • Gå aldrig i seng mens I er vrede, afslut hver dag med et kys, og saml aldrig et IKEA-møbel sammen. Det er nøgle til et godt ægteskab. Stort tillykke!
 • At være gift er ligesom ethvert andet arbejde. Det hjælper på det hele, hvis du kan lide din chef.
 • Nøglen til et lykkeligt ægteskab: Lær at sige ja, når du i virkeligheden mener nej. Det kan redde dit liv. Så bare lær at sige ja.
 • Happy wife = happy life.

De kloge tekster til kortet

 • Det er bedre at have elsket og mistet, end slet ikke at have elsket. (St. Augustine)
 • Et godt ægteskab er egentlig en konkurrence i at være mest generøs. (Diane Sawyer)
 • At finde hinanden er begyndelse. At blive sammen er fremskridt. At samarbejde er en succes (Henry Ford).
 • Et godt ægteskab er sundt for dig. Undersøger har vist, at når du er lykkeligt gift, så påvirker det både krop og sind. (Cliff Isaacson)

De venskabelige tekster til kortet

 • Tak fordi vi må være med til at fejre kærligheden, livet og glæden med jer på denne store dag.
 • I ønskes en stor velstand her i livet. Mest af alt ønskes I velstand i jeres kærlighed til hinanden. Med håbet om at I får et dejligt bryllup og et endnu bedre ægteskab fremover.
 • Det bedste ved jeres store dag er, at I der så fantastisk forelskede ud. Stort tillykke med at I begge har fundet jeres partner for livet.
 • Sådan får I et godt ægteskab: Læn jer op ad hinandens styrker og tilgiv hinandens svagheder.
 • I ønskes begge det bedste i livet. Både i dag, i år og i fremtiden. Stort tillykke med brylluppet.
 • Vi håber I år får en fantastisk dag i ægteskabets navn. Tak fordi vi må være med til at fejre jer.

Har I husket god underholdning? Find de 10 SJOVESTE indslag til underholdning til brylluppet her.

Sådan skriver du det perfekte bryllupskort

Læs, hvad der skal til for, at du skriver det perfekte bryllupskort.
Først er det vigtigt lige at afgrænse, hvilken relation du har til bryllupsparret. Hvor nær en relation har du til brudeparret? Eller har du kun en nær tilknytning til en af dem? Og hvordan er jeres hverdagsjargon? Det er vigtige spørgsmål at stille og besvare. Dog er én ting vigtig at huske: Både når det kommer til taler og bryllupskort, er det vigtigt at huske, at du ofte skal blande det seriøse med et glimt i øjet. På den måde får du en flot cocktail, der er et bryllup værdigt. 

Inddrag nogle minder i bryllupskortet

Det er altid godt i et bryllupskort at inddrage nogle minder. Det gør, at du med statsgarant kan skabe et smil på læberne hos modtageren. Det er også godt, hvis du har nogle minder med begge to. Du kan eksempelvis joke med, at du havde svært ved at forestille dig, at der var nogle, der ville gå i seng med din ven. Og du havde aldrig troet, at der ville være nogen, der bare kunne tænke tanken at være i forhold med ham. Så er den sjove tone ligesom lagt. 

Dernæst er det selvfølgelig vigtigt at komme med konkrete minder fra fortiden. Det kan eksempelvis være, at I engang var ude at fiske, og din ven aldrig fangede fisk. Men du gjorde altid. Han blev lidt misundelig. Så jokede du med, at han nok skulle fange en stor fisk en dag. Indtil i dag. Nu var han endelig blevet gift og havde fået en fantastisk kone. Det var den fisk, han snakkede om. Så bliver det både sjovt, men faktisk også ret emotionelt på en implicit måde. Læg dertil også, at vi får mindeelementet med, og du har bikset en fin hilsen sammen. 

Udvis kærlighed til din ven eller brudeparret

Minder er vigtige. Det er så stor en dag for ham eller hende, der skal giftes, at det er rart at føle, at det her er en begivenhed, der har et vist vingesus over sig. Og det må gerne være historisk. Derfor er minderne så vigtige, fordi han på bryllupsdagen bliver mindet om gode stunder fra fortiden. Dem fortjener han eller hun at blive mindet om på den store og historiske dag, og det går godt i spænd med, at det er en historisk dag. 

En historisk dag trænger til en god historie fra fortiden. Men en historisk dag trænger også til masser af kærlighed. Og det skal du vise. Det er her, du kan finde på alverdens ting og sager. Men det kunne eksempelvis være at fortælle, hvordan din ven som barn ventede uden for døren, da han var forelsket i børnehaven. Hvordan han købte blomster til sit livs forelskelse, da han var barn. Og hvordan det ikke lykkedes. Du huskede, hvor uretfærdigt du syntes, det var. Han fortjente ikke at få afslag. Du syntes nemlig, han var så sød. Hvorfor skete det? Du var bange for, at han ville give op. At han en dag ville stoppe med at forelske sig, fordi han fik så mange afslag. Men han blev ved. Og det har nu gjort, at han har fået sin retmæssige fortjeneste og har fået en kvinde, som han matcher helt perfekt med. Den mest retfærdige gave for alle de gange, han blev afvist. Men afvisningerne var ligegyldige, for der ventede ham noget meget større senere hen. Som han fortjente. 

Find flere gode ideer til kort til de forskellige bryllupsdage herunder: