Diamantbryllup

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Diamantbryllup – hvornår og hvordan afholder man det?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle par, der får lov til at fejre diamantbryllup. For at kunne fejre dette, skal man nemlig have gift i hele 60 år. Man skal ikke blot have dannet par i 60 år, men have været gift i hele 60 år. Det er en imponerede bedrift, som der kun er cirka 4.000 danske par kan fejre hvert år.

Derfor er det også en dag, der er værd at fejre, da det kun er meget få par, der når at være gift i hele 60 år. Der er dog stor forskel på, hvordan man vælger at fejre et diamantbryllup, for det er ikke alle, der har lyst til at gøre lige meget ud af det. På mange punkter er det op til parret selv, hvordan de ønsker at fejre dagen.

Traditioner ved et diamantbryllup

Der er ikke nogen faste traditioner for selve festen. Her er det op til parret selv, om det er noget, de har lyst til at gøre noget stort ud af. Det er dog en tradition, at man får en hilsen fra Regent, hvis man kan fejre sit diamantbryllup. Det er noget, der vidner om, at det er noget helt særligt at have været gift i 60 år.

Det er brudeparrets kommune, der står for at give besked om diamantbrylluppet til Hoffet. De sørger for, at der bliver afleveret et brev på dagen. Foruden dette, så er der dog ikke nogen traditioner for dagen. Nogen anser dog blot dette som værende en fordel, da de derved selv kan være herre over dagens forløb.

Gode indslag til et diamantbryllup

Der er mange måder hvorpå du kan fejre et diamantbryllup. Det er dog ikke alle par, der har energi til en stor fest. Når man har været gift i 60 år, så er man også ved at være oppe i alderen. Når det er blevet sagt, så bør det dog understreges, at der stadig er mulighed for at finde gode indslag til et diamantbryllup.

Hvis du har brug for en smule inspiration i denne forbindelse, så kan du herunder finde en række forskellige forslag til indslag til et diamantbryllup:

  • Booke en tryllekunstner til at underholde
  • Få alle gæsterne til at male et fælles maleri i løbet af dagen
  • Få en musiker til at komme og spille musik
  • Afholde en quiz, der handler om parret, der har bryllupsdag