Jernbryllup

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Jernbryllup – hvornår og hvordan afholder man det?

Det er kun meget få par, der får lov til at fejre deres jernbryllup. For at fejre jernbryllup, så skal man nemlig have været gift i hele 70 år. Du skal altså ikke blot have dannet par i 70 år, men endda have været gift i 70 år. Hvis man har været gift i så lang tid, så er det – uden tvivl – også en dag, der er værd at markere.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at når man har været gift i 70 år, så er man også oppe i alderen. Derfor er det ikke sikkert, at man har helbred eller energi til at holde en stor fest. Det ændrer dog ikke på, at det er en dag, der er værd at fejre. Det er også gældende, selvom det kun varer i et par timer.

Er der nogen traditioner til et jernbryllup?

Der er ikke nogen faste traditioner ved et jernbryllup, som der fx er ved et guld- eller sølvbryllup. Det er der flere grunde til, men det skyldes dog især, at parret, der skal holde et jernbryllup, er af en alder, der gør, at de næppe har energi til det store. Derfor er det også sjældent, at det er en dag, der byder op til stor fest.

I stedet vælger de fleste at have en rolig dag, hvor de fejrer dagen med deres nærmeste. Ofte er det blot den nærmeste familie, der er med. Man kan fx mødes til et morgenbord, inden der gives gaver o.lign. Der er dog ikke nogen fast opskrift på, hvordan man skal afholde et jernbryllup, hvorfor det er op til hvert enkelt par.

Gode indslag til et jernbryllup

Der er mange gode indslag, der kan bruges til et jernbryllup. Det er dog vigtigt, at gør det klart, at der en vis forskel på, hvordan et jernbryllup afholdes. Det er ikke alle par, der har energi til det store i denne alder. Der findes dog en række indslag, der er gode, da de ikke stiller specielt høje krav til energiniveau m.m.

Hvis det er noget, du mangler inspiration til, så bør du læse med herunder. Her kan du nemlig finde en række gode forslag til, hvad du kan bruge af indslag:

  • Afhold en quiz, der handler om brudeparret
  • Book en form for professionel underholdning
  • Lav et maleri, som alle gæster kan få lov til at male på
  • Kig på billeder fra brudeparrets liv sammen