Bordplan til bryllup

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Sådan skal bordplanen være til bryllup

De fleste der har holdt en større fest eller bryllup med bordplan, vil sikkert kunne nikke genkendende til at bordplanen er noget af det sværeste at lave. Man ønsker at sammensætte folk så de har det bedst og mest behageligt, men man ønsker samtidig også at der bliver snakket og hygget. Dertil kommer at der ved bryllup er en lang række traditioner man kan vælge at følge eller lade være. Hvis du vil vide mere om hvordan du bedst muligt sammensætter bordplanen, skal du læse mere nedenfor. 

Det er op til brudeparret at bestemme bordplanen 

Hvis du står overfor at skulle giftes og sammensætte en bordplan, skal du som det første huske på, at det er din/jeres fest og at det derfor er helt op til jer at sammensætte og bestemme bordplanen. Den skal laves så den matcher jeres bryllup bedst muligt og som I har forestillet jer det skulle være. I bør derfor ikke ligger under for normer eller andet, men gå med det i syntes. 

Bordplanen ifølge Emma Gad 

Såfremt i er meget traditionsbundne kan det være at I ønsker at jeres bryllup skal følge de anbefalinger Emma Gad kommer med. Ifølge hende sidder brudeparret ved siden af hinanden. På brudens højre side sidder hendes far med gommens mor til bords. Mens gommen har bruden til bords sidder brudens mor på gommens venstre side. Brudens mor har kommens far til bords. Hvis en forælder til bruden eller gommen ikke er tilstede ved bryllupsfesten, vil deres plads gå til nærmeste familiemedlem. Ifølge Emma Gad skal søskende til brudeparret blandes med resten af selskabet. Ægtepar må ikke sidde sammen, mens forlovede par SKAL sidde sammen. 

En helt anden model 

Syntes man ikke at Emma Gads model er den rette, kan man i stedet gå med en anden model; sin egen model. Gør det fx på din helt egen måde ud fra din viden om gæsterne og en god sammensætning og tag evt. små elementer ud af Emma Gad’s model, hvis du finder det relevant. 

Lav bordplanen i god tid inden brylluppet 

Det er væsentligt at starte på bordplanen i god tid inden brylluppet. På denne måde har du mulighed for at bruge god tid på at sammensætte den perfekte bordplan, samt tid til at ændre på den undervejs i tiden op til brylluppet. Den endelige plan kan naturligvis først udarbejdes når du ved hvor mange der kommer.