Bryllups citater

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Her finder du de søde og sjove bryllupscitater du kan bruge!

Bryllupscitater kan være anvendelige i mange sammenhænge. Derfor er der også mange, der leder efter dem. Hvis du selv er på jagt efter en række gode citater, hvad end det er til et takkekort, bryllupshilsen eller noget helt tredje, så er du kommet til det rette sted. Herunder har vi nemlig samlet en lang række bryllupscitater.

Oversigt over bryllupscitater

Nedenfor finder du vores oversigt over bryllups citater. Der er tale om et særdeles stort udvalg. Derfor kan du naturligvis også finde ét eller flere citater, der passer godt til det formål, du skal bruge det til.

 • Du vil finde ud af, som du ser tilbage på livet, at de øjeblikke hvor du for alvor har levet, er de øjeblikke hvor du har gjort ting i kærlighedens ånd. (Henry Drummond)
 • Der er tre parter i ethvert ægteskab. Der er dig, og der er mig, og der er os. Det er os, der er vigtig at tage sig af. (Margrethe II)
 • Den ideelle ægtemand er altid høflig overfor sin kone. Han flirter ikke med andre kvinder, han skænder ikke, han roder ikke, han drikke ikke, og han eksisterer ikke. (Marlene Dietrich)
 • Hvis en ægtemand ofte får skæld ud af sin kone, så skal han ikke fortvivle. Det betyder jo blot, at hun ikke har opgivet ham helt endnu. (Walter Winchell
 • Der skal kun sørges for to ting, for at ens kone forbliver lykkelig. Først og fremmest skal man lade hende tro, at hun får sin vilje. For det andet skal man lade hende få hendes vilje. (Lyndon B. Johnson)
 • I kærlighedens lotteri er det som i ethvert andet lotteri; man kan ikke spille på ottendedele og samtidig forvente at man får fuld gevinst. (Nils Petersen)
 • Kærlighed er den stærkeste af alle lidenskaber. Det er den fordi den på samme tid angriber på hoved, hjerte og alle vores sanser. (François de Voltaire)
 • Når du endelig indser at du ønsker at tilbringe af dit liv med en bestemt person, så kan du ganske enkelt ikke vente på at resten af dit liv skal begynde. (Billy Crystal)
 • Et formidabelt ægteskab handler ikke om at det perfekte par skal sige ja til hinanden. Det handler om at et almindeligt par lærer at nyde deres forskelle. (Dave Meurer)
 • Et vellykket ægteskab kræver forelskelse mange gange – og altid i den samme person. (Mignon McLaughlin)
 • Elsk hinanden, og I vil blive så lykkelige. Det er så simpelt og så svært på én og samme tid. (Michael Leunig)
 • Husk at det bedste ægteskab er et, hvor kærligheden til hinanden overskygger behovet for hinanden. (Dalai Lama)
 • Du ved, du er forelsket, når du ikke længere kan falde i søvn, fordi du er bevidst om at din virkelighed er bedre end dine drømme. (Dr. Seuss)
 • Kærlighed har ingen alder. Den hører aldrig op. Den tåler alt. Den tror alt. Den håber alt, og den udholder alt. (Paulus)
 • Kærlighed handler ikke blot om at kigge på hinanden, men også om at kigge i den samme retning. (David Viscott)
 • Adskillelse vil formindske en middelmådig kærlighed og øge en stærk. Ligesom vinden vil puste et lys ud, men forstærke en flamme. (Francois de la Rochefoucauld)
 • Et godt ægteskab kan kendes på at det altid kan blive bedre – og at det altid bliver bedre. (Sten Hegeler)
 • Man bør udelukkende vælge til hustru den kvinde, som man ville vælge til ven, hvis hun var en mand. (Joseph Joubert)
 • Det eneste vi aldrig får nok af, er kærlighed. Det er også det eneste, vi aldrig giver nok af. (Henry Miller)

Hvad kan man bruge bryllupscitater til?

Du kan bruge bryllupscitater til mange forskellige ting. De fleste bruger dem dog i forbindelse med at skulle skrive enten en hilsen i et kort eller i et takkekort. Derfor er det noget, der kan bruges af selve parret, der skal giftes eller er blevet gift, men også af gæster, der kommer og afleverer en gave med et lille kort.

Hvis du gerne vil skrive et lille kort, som du kan vedlægge den gave, du skal give, så er det en god idé at bruge et citat til dette. Ofte er det en rigtig god måde at få kommunikeret det, du gerne vil have kommunikeret. Det er nemlig ikke alle, der har nemt ved dette. Er du én af dem, så er dette en god måde at gøre det på.

Det kan dog også være bryllupsparret, der ønsker at sende takkekort ud til deres gæster. Her kan man også få brug for et citat. Hvis I gerne vil gøre lidt ekstra ud af jeres invitationer, så kan I også vælge at gøre brug af et citat til dette. Det er næsten kun dig egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan bruge citaterne til.

Hvorfor bruge citater?

Her kan du læse, hvorfor det er en god ide at inkludere bryllupscitater i dit bryllupskort. 

Der er mange grunde til, at du skal inkludere et bryllupscitat i dit bryllupskort. Læs her hvorfor. 

Ægteskaber er fantastiske. Og de skal selvfølgelig fejres. Men hvordan kan du vise, at du virkelig er dedikeret i dit bryllupskort? Ved at have de bedste bryllupscitater med.
Læs, hvorfor det er så god en ide at inkludere bryllupscitater i bryllupskort. 

1: Skab god stemning

Det at inkludere et bryllupscitat skaber god stemning. Det viser, at du udsender en positiv aura, og at du vil brylluppet. Det, at du laver research, viser også, at du er meget interesseret i de to, der skal giftes. Du kan vinkle det sådan, så citaterne passer ud fra det forhold, du har til parret eller til den, du skriver hilsenen til. Det vil sige, at hvis du har en ven, som du altid laver jokes med, kan du passende inddrage Sokrates’ citat: ”For alt i verden, gift dig: Hvis du får en god kone, bliver du lykkelig; hvis du får en dårlig, bliver du filosof.” Så kan du lige runde af med at sige, at han alligevel altid har virket så spejlblank, så måske det var på tide, at han kunne begynde at tænke over ting. Selvfølgelig sagt med et glimt i øjet. 

2: Vis, at du vil brylluppet

Er der én ting, folk bliver imponerede og fascinerede af, så er det, når folk udviser interesse i ting. Når du bidrager med et citat, så viser du klart og tydeligt i dine handlinger, at du vil brylluppet. 

3: Styrk dit bryllupskort

Helt grundlæggende og banalt bliver dit bryllupskort bedre af, at du inddrager et bryllupscitat. Du skal selvfølgelig ikke have for mange citater med, men det er godt med bryllupscitater.